Блог

Новини, акції та корисні статті для розробників.

Початок використання хмарного сервера CLOUDSERVER

Працювати з хмарним сервером CLOUDSERVER від Дата-центру ВОЛЯ ви можете за протоколом ssh, також основні функції керування віртуальною машиною доступні в Особистому кабінеті, налаштування до якого абонент отримує при першочерговому замовленні послуг. Нагадати пароль до Особистого кабінету можна, використавши форми нагадування пароля, увівши свій логін та зареєстрований при замовленні e-mail.


Після погодження замовлення хмарного серверу абонент також окремий лист з параметрами доступу, які може використовувати для того, щоб працювати з хмарним сервером за протоколом ssh.


Для того, щоб зайти на сервер за протоколом SSH необходимо:

1. Завантажити та встановити SSH-клієнт, на приклад PuTTY

2. Запустити програму та ввести IP адресу серверу в поле "Host Name (or IP address)", отриману в листі з нлаштуваннями (Тема: Параметри доступу до серверу test в Дата-центрі ВОЛЯ) від support@dc.volia.com


3. Відкриється вікно, в якому потрібно ввести Login та Password з того ж листа.


4. Для отримання прав адміністратора (root) ввести команду "sudo -s"

5. Для перегляду основних характеристик серверу можна ввести команду "lshw -short"

Для більш детального вивчення ssh ви можете звернутись до Розширеного довідника команд

Перегляд інформації щодо віртуальної машини та основні операції керування хмарним сервером доступні через Особистий кабінет.


Читайте далі Керування хмарним сервером з Особистого кабінету та Робота з сервером за допомогою консолі віддаленого доступу Spice