Блог

Новини, акції та корисні статті для розробників.

Керування хмарним сервером з Особистого кабінету

Основні функції управління послугою CLOUDSERVER реалізовано в Особистому кабінеті абонента:

1. Для того, щоб зайти в Особистий кабінет, використовуйте параметри доступу з листа з темою «Вітаємо в Дата-центрі ВОЛЯ»: посилання, ваш логін та пароль.





Якщо лист загубився або ви змінили та забули пароль, використовуйте форму нагадування паролю: введіть ваш логін в Дата-центрі та контактну електронну адресу, на яку надійде лист з паролем.

2. В таблиці Послуги абонента ви бачите список ваших хмарних серверів та тарифних планів з вказаними назвами віртуальних машин.

Для перегляду детальної інформації та керування хмарним сервером зайдіть по послугу з назвою потрібного вам хмарного серверу.


3. В лівій частині таблиці «Віртуальна машина» ви побачите параметри ВМ за виділеними ядрами процесору, оперативної пам’яти та дискам, а також IP адресу віртуальної машини. В правій – стан ВМ Працює чи Зупинена), завантаження ЦПУ, час роботи. В правій – стан ВМ (Працює чи Зупинена), завантаження ЦПУ, час роботи.

a. Для ВМ в стані «Працює» доступні наступні дії: "Вимкнути ВМ" (shutdown), "Екстренно вимкнути ВМ" (Всі незбережені дані можуть бути загублені) та "Перезавантажити ВМ";

b. В Стані «Зупинена» можна «Увімкнути ВМ», а також «Змінити пароль на ВМ». Зверніть, будь-ласка, увагу, що для зміни паролю на ВМ, машину потрібно спочатку Вимкнути.

(Змінюючи таким чином пароль до ВМ, Ви змінюєте пароль Адміністратора (admin), root-пароль при цьому не змінюється)



4. Під таблицею також доступне посилання на Графіки споживання ресурсів Віртуальної машини. Ви можете обрати необхідну статистику: середнє або максимальне значення за годину, добу, тиждень, місяць, рік.



5. Також ви можете Змінити зворотню зону для виділеної віртуальній машині IP адреси. Для цього натисніть кнопку Деталі в таблиці Використовувані підмережі.


6. Для того, щоб Перестворити віртуальну машину з нуля з тими ж параметрами (Перевстановити операційну систему), зверніться, будь ласка, на support@dc.volia.com